Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Достатъчно мрачен опит се натрупа през последните две години. Затова и новата власт е нова надежда, заяви режисьорът и създател на "Нов театър НДК" Бойко Илиев в студиото на "Денят ON AIR".

"Една тягостност витае в театъра. Душата ми се гърчи за това, което се случва, защото усещането ми е, че се въртим в омагьосан кръг. Явно е, че се въртим в един световен... не искам да го наричам заговор, но влизаме бавно и постепенно в метавселената на Зукърбърг. Няма спасение с ваксините, нещата са отишли много далеч и измъкването от тях ми се струва много трудно", коментира режисьорът пред Bulgaria ON AIR.

Според него, който говори от името на "препатил" човек, последните две години са на практика измислица, която трябва да надмогнем.

"Искам на 8 март този министър-председател да се обади и да каже, че това е приключило. Че е било лош сън и да продължим да живеем. Това е възможно, защото в крайна, сметка какво са болестите? Те са едно напомняне, че сме смъртни. Смъртта превръща живота ни в ценност. Колкото и да ни плашат – това нещо е абсолютно безумие, лудост, която ни води на лошо", категоричен бе Бойко Илиев.

От новия културен министър той иска да погледне "Нов театър НДК" – създаден и построен в мазето на НДК, и да прецени дали има нужда и право на подкрепа. "Ако има, да я даде", призова режисьорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Аз

преди 2 години

Добър човек!

10

НикогаПовечеСДС-Чума

преди 2 години

Ако преди четвърт век бяха съдени и обесени пред "Коня" оная част от СДС-Шайката,която изкорми и окраде държавата, и прокуди младите,образовани и квалифицирани българи зад граница,сега щеше да има пари не само за театър,но и този театър с демократични"промени" нямаше да го има .Да,но ние скачахме и пеехме:"Четиридесет и пет години стигат",докато ощавиха държавицата ни, защото по Татово време нямало банани,но имало Ловеч,Белене,Трудовец,където били въдворявани такива,като СДС-Шайкаджиите.

9

do 10

преди 2 години

До Анонимен всичко може да послужи за контрол над света дори една настинка ясно ми е, но има и друго, всеки такъв опит за контрол завършва печално, да видим сега каквио ще стане, историята винаги се повтаря под различна форма

fallback