fallback

Испанската танцова група "Сеньор Серано" идва у нас. Носителите на Сребърен лъв от Венецианското биенале за театър ще представят спектакъла "Планината". Домакин е Арт центърът "Топлоцентрала".

"Спектакълът "Планината" е поканен от Арт фестивал за свободен театър  и регионален център "Топлоцентрала". Трупата "Сеньор Серано" реши да работи по темата за истината. Използвани са различни нива на драматургия, историята на Орсън Уелс за марсианската атака от 50-те години. Говори се за политика и социални проблеми", разказа мениджърът на трупата "Сеньор Серано" Ива Хорват в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Познавам работата на трупата от няколко години. Този спектакъл ми хареса много и ме развълнува емоционално, когато го гледах миналата година. Това е един интелигентен, мултижанров спектакъл. В него можем да видим смесица на различни видове театър. Креативен спектакъл на една от най-престижните трупи на Испания", каза директорът на "Топлоцентрала" Веселин Димов.
 
"Планината ни привлича нагоре. Тази история е свързана с първото изкачване на Еверест и с противоречивата история за това кой е бил първият човек там", обясни Ива Хорват.
 
"Това е вторият път, когато съм поканена на водя уъркшоп от фестивала. Миналата година беше еднодневна група. Говорих на млади мениджъри и продуценти, които станаха любопитни и изявиха желание да продължим. Тази година имаме 3-дневен уъркшоп, който е по-задълбочен. Темата е "Как да интернационализираме проекта си", каза още Ива Хорват.
 
Спектакълът "Планината" може да бъде видян на 1 декември от 19:30 часа в "Топлоцентрала" в зала 1.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback