fallback

Абсолвенти от НАТФИЗ от класа на проф. Пламен Марков представят по нетрадиционен начин своите дипломи. Какво научиха през 4-годишното си обучение по актьорско майсторство и с какво ще ни изненадат тези спектакли? 

"Предстои ни да изиграем за последен път дипломен спектакъл в Борисовата градина. Дори хората да не харесат нещо, да не е тяхното, те ще оценят, когато е добро. Всеки може да заповяда на 4 юли от 20.00 ч.", каза за Bulgaria ON AIR актьорът Йордан Куманов. 
 
Според тях спектакълът е добър. 
 
"Все едно имахме време да останем повече насаме със себе си по време на онлайн репетициите. На практика вече сме завършили. Няма как да отсеем само едно нещо от наученото в Академията. Дори самите изпити са много интересни и има чар в това да кандидатстваш, да се явиш на тях", посочи той.
 
"По-скоро спектакълът ни избра. Това ни е последният проект, който сме направили в Академията като клас", заяви актрисата Александра Койчева. 
 
Тя допълни, че процесът по създаването на дипломния спектакъл е започнал онлайн, по време на пандемията.
 
"Може би месец продължиха тези репетиции. Онлайн процесът е доста различен. Всеки си беше мислил за неговия персонаж, а когато се срещнахме се получи магията. Академията ти дава техниката да извадиш, което е добро", обясни тя. 
 
Койчева е на мнение, че освен всичко останало е важно да се усетиш хората, преподавателите, средата в място като НАТФИЗ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback