fallback

47-те награди "Икар" бяха раздадени на бляскава церемония в Народния театър.

Наградата "Икар" за водеща женска роля тази вечер отиде при Ирини Жамбонас, а за мъжка роля отличие получи Валери Йорданов. Наградата за режисура отиде при Диана Добрева за "Синът“ от Флориан Зелер.

Тази година събитието съвпадна със 100-годишния юбилей на Съюза на артистите в България. За цялостен принос към театъра посмъртно беше отличена актрисата Татяна Лолова, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

А за цялостен принос в музиката беше отличен Михаил Белчев. Специален гост на церемонията беше световноизвестният цигулар Васко Василев, заедно с певицата Керана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Каравелова

преди 2 години

Хора,спрете Александър Кадиев!!Токсичен е!!!Сцената на Народния Театър не му е бащиния!!!Стига пошлост и нахалство!!!ДА се затвори в Кокаляне заедно с майка си и да мирясват,гледайки си доматите!!

8

Анонимен

преди 2 години

Радвам се, че за цялостен принос в музиката беше отличен Михаил Белчев.Заслужено. Браво!В доброто, старо, татово време имаше прекрасна българска музика и Михаил Белчев беше един от стотиците български певци и композитори, оставили трайна следа в сърцата на зрителите и слушателите.

7

Анонимен

преди 2 години

Бляскавите церемонии няма да върнат интереса на зрителите. "Не ви вярвам", казваше великият Станиславски. Нивото на театралните дейци и дейците от културата като цяло е покъртително ниско. Вече 30 години чалгата и треша са водещи на българската театрална, музикална и политическа сцена.

fallback