fallback

След близо 2 месеца прекъсване Народният театър "Иван Вазов" отваря врати. Началото бележи моноспектакълът на Бойка Велкова - "Пътят към Афродита". Зрителите се пренасят отвъд страха и заразата.

"Този период ме научи да съм по-търпелива, по-разбираща и емпатична, научи ме на благодарност", каза Велкова за Bulgaria ON AIR.

Тя разказа, че сцената ѝ е липсвала, но е успяла да поддържа форма. Специален гост е съпругът ѝ - виртуозният музикант Теодосий Спасов.

"По-вълнуващото е, че хората трябва да са смели, да не се страхуват. Да знаят, че всички мерки са взети и да преживеем заедно това пътуване", добави тя.

На Голямата сцена спектаклите ще се играят при спазване на всички противоепидемични мерки. Посетителите ще сядат през място и през ред. Залата вече е готова да посрещне първите гости след паузата.

 "Днес ми казват "На добър час за новия сезон!" Няма нов сезон - ние продължаваме нещо, но емоцията и възторгът им е толкова голям, че усещането е като за нещо ново", коментира директорът на Народен театър "Иван Вазов" - Мариус Донкин.

Представленията ще се играят през цялото лято. Ден преди старта целият екип на театъра бе тестван, а резултатите им са отрицателни.

За да се потопят максимално посетителите в магията са подготвени и вълнуващи срещи на открито на сцена зад театъра.

"Ако искаме да възстановим този живот, който сме харесвали, първо трябва да възстановим духа си", каза още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

-0-0

преди 3 години

Стига се хейтили актьорите! Няма по-добър начин д се откъснем от сивото ежедневие от театъра! Можете да ходите на евтини почивки със зараза, а 2 часа не давате за нещо смислено и вълнуващо! Отивам!

2

Анонимен

преди 3 години

Айде тул Упи, нали сте много културни като Вижда си.Отивайте да си обменяте бацилите.

1

пш

преди 3 години

Публика с маски -абсурд.Нахалници ,играйте си сами.

fallback