Снимка: Bulgaria ON AIR

"Основната грижа на нашия министър на културата са актьорите на сцената. Проблемът е, че ние не можем да играем с маски, не можем да държим отстояние на 2 метра един от друг, на сцената тече реален живот", каза за "Денят ON AIR" председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Според него обстановката у нас е изключително динамична и изрази надежда, че със затоплянето на времето коронавирусът ще бъде унищожен.

"Мислим и работим с групи с Министерството на културата. Мисли се за постановки на открито, но не всяка постановка може да бъде адаптирана така, че да излезе на открита сцена", подчерта Мутафчиев.

И добави, че едва ли има театър, който би се лишил от възможността да работи.

Министърът на културата Боил Банов обяви, че отпускат и допълнителни 5 млн. лева за свободните артисти. Какво още трябва да бъде направено за сектора?

"Държавата дава възможност за различни видове мерки. Актьорът по природа е свободна личност, но има хора, които работят на трудови договори, а други - на свободна практика", посочи председателят на Съюза на артистите в България в ефира на Bulgaria ON AIR.

Мутафчиев обясни, че има уверението на министър Банов, че ще има още допълнителни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase