Марионетната пиеса "Дъщерята на самурая" пренася родната публика в Япония. Постановката се играе в театър "Сълза и смях", като следващото представление е насрочено за 16 май.

В "България сутрин" режисьорът Любомира Костова обясни, че марионетния театър "Такеда", чиято е оригиналната версия на пиесата, е с дългогодишни традиции в Япония. Тя също така добави, че наследникът на династията Сенджо Такеда е учил куклено изкуство у нас.

"Такеда" е марионетен театър с дългогодишна традиция в Япония. Неговият последен наследник е Сенджо Такеда. Той е учил 7 години при своя учител, за да получи името "Такеда", което означава, че той е единственият в света, който може да продължи тази традиция. След това той избира да дойде в България да учи още се кукленото изкуство", разказа Костова.

Актрисата Димитра Попова пък разясни, че куклите са изключително трудни за контролиране, тъй като конците им са над 2 метра дълги.

"Традиционните марионетки са с много дълги конци - над 2 метра.Те много наподобяват истински хора. За първи път се сблъскахме с такива кукли. Те са ръчно изработени. Няколко месеца репетирахме, тъй като те имат над 20 конеца", сподели Попова пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase