Снимка: ТБА

По време на медения си месец страстен противник на брака се натъква на 12 жертви, паднали в капана на страховит пансион за самотни хора. С този сценарий постановката "Арсеник и стари дантели" вече 77 години не слиза от световните театрални сцени. На 12 и 13 декември ще можете да я видите под режисурата на Борислав Чакаринов в театър "Българска армия".

"Това е пародия на сериозния театър и единственият ѝ смисъл е да забавлява, нищо страховито няма. В представлението няма нищо зловещо, всичко е театрална шега", сподели режисьорът Борислав Чакринов за зрителите на "България сутрин".

Той отбеляза, че първата среща с публиката е била обнадеждаваща, а по думите му професионалното отношение към работата е в основата на успеха. Комедията е в изконната същност на театралното изкуство, убеден е Чакринов.

Актьорът Тигран Торосян влиза в ролята на племенник на две лели, за които открива, че не са чак толкова очарователни, тъй като "помагат" на самотни хора, "избавяйки" ги от мъката.

"Зрителите напоследък много предпочитат да гледат комедии, може би за да се отърсят от ежедневието. Еднакво трудно е да разсмееш човек и да го накараш да се разплаче", каза Торосян пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase