Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Македонският драматург и писател от европейска величина Горан Стефановски беше удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" в Националната академия за театрално и филмово изкуство днес.

След това той изнесе и майсторски клас пред студентите, предаде Bulgaria ON AIR. Стефановски, който е брат на музиканта Влатко Стефановски, е автор на повече от 30 пиеси, поставяни по световните сцени. "Черна дупка" ще се играе до края на сезона в театъра на НАТФИЗ.

"Диво месо", "Двойно дъно", "Татуирани уши" и "Черна дупка" - това са само част от пиесите на македонския драматург Горан Стефановски, поставяни на театрални сцени по цял свят.

Стефановски, който твори в Македония, е 20-ата знаменитост, която получава от НАТФИЗ отличието "Доктор хонорис кауза" - след Никита Михалков, Дейвид Линч, Едуард Олби, Клаудия Кардинале.

Стефановски разказа много истории от своя живот, както и за първото си посещение на театрална постановка. В края ѝ, по сценарий, застрелват майка му, която е актриса.

След церемонията драматургът изнесе майсторски клас за студентите в Академията. А преди да им разкаже за тънкостите на писането за театър, ги предупреди да не бъдат твърде самонадеяни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback