Стефан Щерев-Чечо с Асен Блатечки по време на репетиция на спектакъла "Жената над нас". Снимка: архив, Булфото
fallback

Филм с участието на Стефан Щерев-Чечо излиза на голям екран само 11 дни след преждевременната му смърт.

Съвсем скоро може да го видим във филма "Трансгресия" в Дом на киното, съобщава "24 часа". На 20 октомри актьорът си отиде едва на 44 години.

Сюжетът ни среща с 18-годишната Яна, която се изповядва в телевизионното шоу на Кака Лара и Денис, разкривайки любовна афера със застаряващ рок музикант Стоил.

Oще по темата

Филм за връзките - свободни и наложени, буквални и метафорични, словесни и музикални, истински и измислени, генетични, сексуални или просто сънувани, описват хората зад проекта.

"Трансгресия" е само един от десетките игрални и късометражни филми, в които е участвал Чечо. Той бе и
един от героите в "Шоуто на Канала", вече 13 години.

Навремето в комедийното предаване го привлича продуцентът Тончо Токмакчиев, с когото заедно играят и в театъра. Щерев беше на щат в Сатиричния театър, но гастролираше и в Народния, "Сълза и смях",  Малък градски театър "Зад канала", театър "София".

Роден е на 17 юни 1973 г. Завършил е НАТФИЗ. През последните години обичал да напуска София след края на сезона. Заминавал на морето, където изкарвал лятото по къмпинги, разказват негови приятели.

Стефан Щерев-Чечо се почувствал зле миналия четвъртък (12 октомври) и не могъл да пътува за Хасково, където имал представление. Той е приет в тежко състояние във ВМА и се е нуждаел от кръвопреливане заради проблеми с черния дроб.

Поставят го в медикаментозна кома, а през това време актьорската гилдия се организира да намери кръв за колегата си. И бързо успява. След преливането Щерев е стабилизиран и в семейството му - има три деца, припламва надеждата, че ще се оправи.

Впрочем една от най-активно търсещите помощ е актрисата депутат Нона Йотова. Актьорът Мариан Бачев благодари на всички дарители от името на семейството му.

След краткото стабилизиране обаче здравословното състояние на Щерев се влошава рязко и на 20 октомври сърцето му спира завинаги.

Поклонението ще бъде в софийската черква "Свети Седмочисленици", но близките му все още не съобщават в кой ден. Поклон пред паметта му!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Гошо...Тъпото

преди 6 години

Артист надарен от Бог.Жалко че си го прибра толкова рано.

13

Анонимен

преди 6 години

Има един Стефан Щерев водеше предаване по НОВА, този друг ли е ?

12

Евгени Георгиев

преди 6 години

Филмът е Пътят назад. The way back. По-действителен случай е. Част от него е сниман в България. Режисьор е големият Питър Уиър.

fallback