Снимка: Нов театър
fallback

Общ преглед

В пъстри превъплъщения на нощен пазач, който всъщност говори с Пиле, което казва Ку,  ще видим Иван Юруков  в първия му моноспектакъл "Пилето, което казва Ку". Комедийното представление може да гледаме на 8 и 26 май в Нов Театър НДК.

Преди броени дни, актьорът бе номиниран за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за постановката на Народния театър “Майстори”, където Иван влиза в ролята на Найден.

“Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” - споделя  Иван  Юруков - “Щастлив съм, че се реших на тази крачка и съм благодарен на хората, с които осъществихме “Пилето...” достойно”. Моноспектакълът е създаден по сборниците с разкази "Малкото име на дните” и "Тиква!” на Александър Урумов, който пише сценария. Музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.

Преди датите в София постановката ще стъпи в Благоевград  на 27 април на сцената на ДТ”Никола Вапцаров” и в Петрич на 28 април в читалище “Братя Миладинови”.

Този сезон Иван Юруков участва в спектаклите на Народния театър – "Майстори”, "Добри хора”, "На ръба”, "Хъшове”, "Хамлет”, "Вишнева градина”, "Ревизор”, "Полет над кукувиче гнездо”, "Идеалният мъж”, както и в "Червено” в Театър 199.

Освен тазгодишната сериозна номинация за “Аскеер” за главна мъжка роля в “Майстори”, до сега актьорът е номиниран за “Икар” за главна мъжка роля в "Лов на диви патици”. Има и още три номинации за “Аскеер” за "Лов на диви патици”, "Бягащи странници” и "Лекар по неволя”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback