Снимка: архив, Reuters

Първото навлизане на момчето с магьоснически способнисти Хари Потър в света на театъра в Лондон е утре, когато започват предварителните представления на постановката "Хари Потър и прокълнатото дете", предаде Франс прес.

Зрителите ще видят любимия си герой, който обаче е възрастен и е баща на три деца, пише БТА. Става въпрос за представления на постановка, която се очаква да бъде голям търговски успех.

Премиерата е планирана за 30 юли на сцената на театър "Палас" на лондонския Уест енд. Действието в спектакъла, който е разделен на две части, се развива 19 години след събитията, описани в "Хари Потър и даровете на смъртта" - последния том от сагата на британската писателка Джоан К. Роулинг, излязъл през 2007 г.

Читателите вероятно са останали с впечатлението за младеж, който е измъчван от миналото си и тежката си битка срещу лорд Волдемор. На сцената на театър "Палас" обаче ще открият персонажа Хари Потър, който отново носи кръгли очила, но е женен, служител е в Министерството на магията и има деца.

"Това е част от тази икона и от историите, с които я свързват феновете", заяви на специализирания сайт Потърмор актьорът Джейми Паркър, който изпълнява ролята на Хари Потър на театралната сцена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase