Снимка: Театър Възраждане
fallback

Представите ни за нормалност ще постави под съмнение пиесата по Рихард Шуберт "Идиотите". Постановката, режисирана от Лиза Шопова може да видим на сцената на Театър Възраждане на 30 януари от 19.00 часа.

В главните роли ще видите Вежен Велчовски, Роберт Янакиев, Георги Златарев, Донка Аврамова-Бочева, Йордан Ръсин, Мариана Жикич, Свежен Младенов и Николина Янчева.

Действието се развива във Виена, в ателието на Дороте, която е поканила на гости трима свои приятели. Всички до един образовани и добре възпитани млади хора, които обичат да водят разговори за изкуство в скъпа обстановка, на чаша отбрани питиета.
 
Докато компанията празнува и води напудрен интелектуален разговор, трима опасни шизофреници бягат от близката клиника и похищават Дороте и нейните приятели. Водача на бандата вярва, че е прословутият капитан Флинт, а другите двама с него се мислят за Оскар Уайлд и пиратът Джими Фиш.
 
За да оцелеят, попадналите в плен превзетите интелектуалци, трябва да играят по правилата на лудите като влязат в ролите на екипаж на пленен кораб, където всеки бунт се потушава с изхвърляне зад борда.
 
От тук на сетне действието е изпълнено с комични и абсурдни ситуации и с обрат в ролите, които водят до усещането, че "идиотите" са по-интелигенти, по-нормални и по-способни да демонстрират нормални човешки отношения, от групата превзети, цинични и празни душевно интелектуалци.
 
В постановката психологията и философията се преплитат с остро и свежо чувство за хумор, чиято цел е да иронзира съвременното общество и наложените в него представи за нормалност в поведението и човешките отношения, отбелязват от театъра. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback