Снимка: Театър Реплика
fallback

 Опит за документална дисекция на състоянието на съвременното общество прави театър "Реплика" със спектакъла "Състояние на нацията".

Базирайки се на текстове на Ървин Уелш, описващи живота на маргиналите в обществото екипът изследва пътищата на декрадация и разпад на човешката личност. Разпад, започнал със свръхжеланието да имаш всичко, да притежаваш всичко, да консумираш всичко.

Това свръхжелание поражда друго искане - да господстваш, а от тук произлизат и всички трагични моменти между персонажите в постановката, стигади дори до канибализъм. Нацията яде, но не усеща засищане

В постановката участват Милко Йовчев, Благой Бойчев, Боряна Пенева, Милена Ерменкова, а режисьор е Ованес Торосян. 

Театър Реплика се занимава с темите, които вълнуват всички, отбелязват от екипа. Рови там, където най-много боли - в раните, които обикновено наричаме "грешки на обществото".

Основният му похват е документалния разказ, а личните истории са в основата на повечето представления, защото са най-подходящ материал, чрез който може да се изследва човешката същност.

В постановките няма да видим оценки, а единствено преживявания. Именно чрез тях всеки сам ще стигне до собствените си изводи за себе си и света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

...

преди 8 години

..така е по-добре :)

1

...

преди 8 години

Абе ,каква е тая дума"Защитане"...?

fallback