Снимка: Театър "София"

„Таванът“ e нестандартен модерен японски спектакъл, който обръща внимание на съвременните социални въпроси. Може да видим какво представлява на 6 юни от 19.00 часа и на 7 юни от 14.00 часа в Театър "София".

Авторът Йоджи Сакате е роден през 1962 г. През 1983 г. основава театралната компания „Ринко- Гун”, където е автор и режисьор на почти всички постановки, заместник - директор на Японската асоциация на драматурзите и директор на Асоциацията на японските режисьори.

Има доста международни изяви - 15 постановки, реализирани в осем презокеански страни, работил е с изпълнители от много различни държави и пр. Получавал е много престижни награди за работата си- както за режисура, така и литературни награди. Йоджи Сакате приема театъра като разновидност на медия и изследва социалните проблеми с журналистически подход, разработвайки темите за конфликта между социума и индивида.

Продуцира и музикални спектакли, филми и сериали.

В постановката „Таванът“ младо момиче отказва да ходи на училище, защото е тормозена от съучениците си. Усамотява се на тавана. Там я посещава редовно момче, което има чувства към нея, но те остават несподелени. Все пак момичето прочита оставената от момчето книга и това променя житейските й възгледи.

Това е само една от историите на различните герои, които обитават „Таванът“ в различни периоди от време. Общото между тях е, че са се изолирали от света по някаква причина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase