Снимка: НДК

Ненчо Балабанов и негови колеги ще ни разкажат историята на "Рибарят и неговата душа".

Първата българска поп опера е по приказка на Оскар Уайлд. На сцената ще излязат още Весела Бонева, Амалия, Стефан Владимиров, Димо Алексиев, Мариана Попова и Минко Ламбов.

“Идеята за този проект се роди съвсем спонтанно, текстовете са специално написани за отделните персонажи, а актьорите, които участват са невероятни”, сподели режисьорът Ани Топалова. Тя добави, че спектакълът е подходящ, както за малки, така и за големи, като най-малките зрители ще се зарадват изключително много на интересната визия, костюмите на Кремена Халваджиян и приказната музика.

“Аз съм изключително щастлива и развълнувана да участвам в този проект, тъй като той е доста мащабен и се явява първият подобен в моята кариера”, заяви Веси Бонева, която играе ролята на Русалката в представлението. “От малка си мечтая да играя русалка, така че за мен това е сбъдната мечта”, сподели още тя шеговито.

Още по темата

“Когато чух музиката и текста, се хвърлих с цялата си душа и сърце в този проект и съм щастлив, че отново мога да работя с Минко Ламбов и Ани Топалова”, не скри Стефан Владимиров.

“Това, което ме доведе тук, е, че видях хора, които вярват в нещата преди да са се сбъднали, а за мен това е много важно”, заяви Амалия. “Музиката и текстовете са невероятни, а хората, които работят по този проект са изключителни професионалисти”, добави тя.

Димо Алексиев заяви, че чрез този спектакъл човек може да излезе от реалността и да се потопи в друг свят. “Каня всички, които могат да поемат едно такова пътешествие, да заповядат на спектакъла във вторник в зала 1 на НДК и да видят всички прекрасни неща, които са създадени”, каза той.

"С Минко Ламбов се познаваме повече от 15 години, заедно сме били на клубни участия, бил съм част от негови авторски представления, но не съм и предполагал, че е започнал да твори музиката за този спектакъл”, призна Ненчо Балабанов. “Като чух тази музика и прочетох текстовете на Ани Топалова, си казах, че това е магия и няма как да не участвам”, добави той.

“За мен е изключително важно, че това е авторски спектакъл, а не обикновена адаптация”, каза още Балабанов.

Премиерата ще се състои на 19 май от 19.00 часа в зала 1 на НДК. Проектът е част от XX “Салон на изкуствата”.

В “Рибарят и неговата душа” участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството. На сцената се срещат симфоничен оркестър с поп-рок банда, балет в неговите най-разнообразни форми, хор и любими на българската публика изпълнители-солисти.

Минималистичният дизайн на сценографията е подкрепен с триизмерна прожекция - симулация на декор и атмосфера. Използвани са техники като 3D mapping, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase