Снимка: Министерство на културата
fallback

Министерството на културата ще подкрепи издигнатата от Съюза на артистите кандидатура за рекорд на Гинес на актрисата Стоянка Мутафова, съобщиха от институцията.

„Госпожа стихийно бедствие“ може да бъде обявена за най-дълго време играещата на театрална сцена актриса в света.

Министър Вежди Рашидов посрещна днес в Министерството на културата именитата българска актриса.

„Нашата велика Стоянка Мутафова наистина е достойна да бъде в Книгата на рекордите "Гинес", тя е истинско чудо и е без конкуренция, да ни е жива и здрава! Неслучайно е любимка вече и на няколко поколения българи!”, изтъкна министърът на културата Вежди Рашидов.

Министърът пожела на Мутафова още дълги години тя да е все така активна, жизнена и енергична и да ни радва от сцената и от телевизионния екран с великолепния си талант, чар и младежки дух. „Госпожа стихийно бедствие“, от своя страна, благодари за пожеланията и за получената най-престижна и висока награда на Министерството на културата - „Златен век” с огърлие, с която тя бе удостоена на 90-тия си рожден ден.

Кандидатурата на Стоянка Мутафова за рекорд на Гинес по всяка вероятност ще бъде одобрена, тъй като българката за първи път играе на сцената на Народния театър през далечната 1945 г., още докато учи в Държавната театрална школа, като дебютът й на първата ни сцена е в спектакъла „Хитрините на Скапен“ от Жан-Батист Молиер, постановка Стефан Сърчаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

критик

преди 9 години

горката женица на тази възраст не може да си види старините още тича за мукито велика актриса и родител

12

Анонимен

преди 9 години

Може, Соянка може, а Лилито предлагам да я впишат два пъти

11

Майката Ситрака

преди 9 години

До АнонименА ти не е лошо да си пооправиш правописа...

fallback