Снимка: Булфото
fallback

Тази сутрин е починал големият български актьор Венцеслав Кисьов, който до последно се бореше с коварна болест. Театралният педагог си отиде на 67-годишна възраст, съобщи БНР.

Той е завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на професор Боян Дановски. След дипломирането си започва работа на сцените на театрите във Видин и Габрово. От 1979 г. работи в театър "Сълза и смях".

Кисьов е познат с ролите си във филмите "Борис I", "Мера според мера", "Рокада", "Ваканцията на Лили", "Защитете дребните животни", "Денят на владетелите", " Ешелоните на смъртта".

Той е автор и на книгите "Пространства на мълчанието" (сборник стихове), "Лист неотронен" (сборник стихове), "Методология на първите стъпки" (театрознание), "За началото и края" (кратки разкази, есета, публицистика).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Венцеслав Кисьов

преди 9 години

Пресъхнах, а пък исках да заплачаза ходещата смърт около мен,за тъпата безмилост на палачаи за духа ми вече изцеден.Запалвам свещ във църква пред икона,а за какво да моля сам не знам,едва ли с нея злото ще изгоня,едва ли ще пречистя своя срам.Срамувам се от бъдещите хора,които е прекрачат нашто днескато невзрачно облаче в простора,със стрх да не изцапат свойта чест.Не мога, а пък искам да заплачаза отминаващия си живот,защото гарвани над мене грачатче на врата си влачил съм хомот.

13

Зарина

преди 9 години

Какво срамно има в това да изиграе Маркс,че не разбрах ? Затова е актьор .А вие господине/госпожа ,със сигурност нищо не умеете и затова избивате комплекси.

12

Зарина

преди 9 години

ПОКЛОН ! Дълбок поклон !Почивай в мир !Един от любимите ми актьори.

fallback