Снимка: БГ "Саундж Стейдж"
fallback

Почти 400 различни тоалета ще сменят танцьорите от Испанския държавен балет, които ще се появят на сцената на зала 1 на НДК на 25 март. Tеглото на някои от роклите достига 15 килограма заради дългите шлейфове и безброй къдри.

Трупата от виртуозните балетисти идват за втори път у нас. Преди две години фламенко специалистите покориха отново българската публика. Повече за събитието открехна завесата артистичният директор на трупата Антонио Нахаро. Той сподели, че спектакълът утре ще е разделен в две части. В първата ще видим традиционно фламенко, а във втората са представени 11 последователни пасажа, показващи различни части от Севиля.

Той подчерта, че всички танцьори са участници на сцената. Освен солистите, ще има и корда валета – останалите танцьори, като по този начин всеки от тях ще може да покаже способностите си в рамките на спектакъла.

Друг акцент, който направи Нахаро бе свързан с факта, че спектакълът се изпълнява с музика на живо. В първата част свирят шестима музиканти, а във втората част инструменталистите са деветима.

„Надявам се българската публика да почувства новия етап на испанския балет. – отбеляза гостът - Това е етап, който се характерезира с високо ниво на качеството на изпълнение на танцьорите. Но от друга страна представят спектакли, които са силно наситени с технически елементи, обогатени допълнително от дълбоко художествено съдържание.”

Oще по темата

Испанците ще играят тук две от най-прекрасните си творби – Грито и Севилска сюита. Само преди седмица балетът танцува тези постановки пред испанската Кралица София, която прие на лична аудиенция Нахаро. 

Оборудването на балета е вече тук в два ТИР-а, натоварени с оборудване и сценични костюми, 300 чифта специални фламенко обувки, както и специален под, с който ще се покрие сцената на зала 1 на НДК, за да отеква тракането на токовете на байлаоресите.

Нахаро е убеден, че хората просто трябва да отворят сетивата си и да се оставят спектакъла да ги води в техните усещания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback