Ирини Жамбонас. Снимка: Булфото
fallback

Новото превъплъщение на Ирини Жамбонас е педантична, свръхразсъдлива любовница в абсурдната комедия "Заминавам".

Пиесата е написана от нашумелия руски драматург Алексей Слаповски, постановка на младия режисьор Петър Денчев в Малък градски театър "Зад канала". Премиерата е на 14 февруари.

Актрисата играе Ирина - "съжителка" на главния герой Грамов - "заминаващ", в изпълнение на Петър Калчев. Когато той й съобщава, че заминава завинаги, тя го изслушва хладнокръвно, с почти "научно" любопитство задава въпроси, за да намери логиката на постъпката му, свръхобстоятелствено анализира отношенията им и накрая услужливо му събира багажа, което окончателно вбесява Грамов, пише БТА.

Сценографията е семпла, но многофункционална, а някои от костюмите носят символика и закачка. Техен автор е Теодора Лазарова.

Музикалното оформление е на режисьора. По думите на Петър Денчев "Заминавам" разказва историята на отчаяния копнеж по свободата и невъзможността да се измъкнеш извън всичко онова, което те определя и е част от твоя собствен живот. По този начин се докосва до основен въпрос за съвременното общество - на кого принадлежим и доколко разполагаме със себе си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback