Снимка: Столичен куклен театър
fallback

Куклен спектакъл, но за възрастни получи две номинации за театралните награди Икар, съобщи Столичен куклен театър.

"Бурята" по Уилям Шекспир може да се види на 16 януари от 19.00 часа. В сценичната версия участват Мая Бежанска, Мариета Петрова, Румен Угрински и други.

Постановката на Катя Петрова предлага наистина необичаен поглед към вселената на човека, към неговия вътрешен свят, осеян с противоречия и бури - буквални и метафорични, по-малки и по-големи.

В „Бурята” събитията се случват динамично, времето тече бързо, така както бързо се променя и движи историята. Редуват се любов, омраза, страдания, силни страсти, една власт сменя друга.

Спектакълът е горчива приказка за човека, за амбициите му да господства над света, за вътрешните борби в самия него, за кошмарните му сънища, но също така и за прошката и покаянието, като последна възможност да се прекъсне лабиринтът на злото, като единствен начин да се възстанови хармонията, да утихне бурята и отново да изгрее слънце.

Спектакълът е номиниран в категориите за най-добър спектакъл и за авторска музика - на Христо Йоцов. Куклите и сценографията са на Рин Ямамура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback