Владимир Пенев. Снимка: Булфото

Новото превъплъщение на актьора Владимир Пенев е на вицепрезидент в криминалето "Злият принц" в
Народния театър "Иван Вазов".

Авторският спектакъл на Георги Тенев ще има премиера на 10 ноември на Сцена на 4-ия етаж, съобщават от трупата.

Представлението е за възрастни над 18 години. "Това е пиеса-отмъщение срещу добрите нрави. Унищожаване на илюзията за положителния герой. Написах черен трилър, който, надявам се, ще се превърне в хорър. За да се събудим в реалния свят и да го видим на чисто, първо трябва да затворим очи и да се взрем в кошмара. Ако това лекарство не ви е горчиво, за вас е тъкмо "Злият принц"!" - казва Георги Тенев.

Ролята на Писателя, канен за вицепрезидент, е написана специално за Владо Пенев, както и ролите на Явор Бахаров - Стопаджията, и Христо Петков - Комисаря, бивш рейнджър в Ирак, шеф на охраната на частна електроцентрала.

Още по темата
Подготвяйки се за главната роля, Христо Петков прекарва лятото в залата за бокс, наставляван от самия треньор на националния отбор. Многобройни са превъплъщенията на Цветан Алексиев и Христо Терзиев.

София Бобчева е не само на сцената, а и в романтичния саундтрак, който я представя едновременно като актриса и талантлива певица, отбелязват от екипа.

Журналистите Гена Трайкова и Бойко Василев се включват виртуално в спектакъла. Специално участие имат актьорите Марин Янев, Христо Чешмеджиев и Анани Явашев - в гласовете на фонограмата. Сценографията и костюмите са на Никола Тороманов, музиката -на Иво Спасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase