Снимка: БТА

Театърът не се случва единствено на сцена. В това ще ни убеди режисьорът Александър Събев, който ще представи своя спектакъл в градината на ТР „Сфумато“.

Премиерата на „Блажно наддумване“ е на 15 октомври от 19.00 часа под открито небе. В него ще видим събрани истории от „Фолклорен еротикон“, които вдъхновяват режисьора най-вече с актуалното звучене на диалектите от различните региони и историите на нашите прабаби и дядовци.

И въпреки че разказите от втория том на сборника, съставен от Флорентина Бадаланова, са от отдавнашни времена, темата е една от вечните – любовта в различните й образи. 

Митология, история, религия, фолклор и бит се преплитат с лекотата на намигване, а репликите се сипят с шокираща откровеност. Създателите на пърформанса са провокирани от „въображението, с което народът обяснява произхода на интимността между мъжа и жената.

Това са истории за трудностите на Адам и Ева по пътя, който води до еротиката, разкази за постоянните грешки на Господ, в опитите му да направи мъжкото пригодно за женското и обратно“, обяснява режисьорът Александър Събев.

Още по темата

В „Блажно наддумване“ двамина нелишени от въображение момци са перчат пред жена, разбира се. Кой ще я спечели? Премиерата е и дебют за младите актьори Николай Кенаров и Илия Атанасов. Костюмите са на Ирина Василева. Консултант е гл.ас.д-р Григор Григоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase