Снимка: Hidalgo Productions

След като се запознахме със съседските отношения в сериала "Етажна собственост", дойде време историите им да излязат от малкия екран и да се появят на театралната сцена.

За първи път може да видим постановката с познатите герои в "Етажна гроздова".  Премиерата ще бъде на 13-и ноември на сцената на „Сълза и смях” в София. Билети за постановката вече се продават на касата на театъра.

Втората дата, на която ще гледаме забавните съседи на софийска театрална сцена, е 27 ноември. А от декември Джамбазов и компания тръгват на турне за радост на феновете, които във Facebook непрекъснато отправят своите покани към актьорите да им гостуват в цялата страна.

„Етажна собственост” е един от най-позитивните проекти, с които сме се захващали, признава продуцентът на сериала и постановката Краси Ванков. „Вече две години работата ни по проекта е истинско забавление, имаме голяма подкрепа и от страна на зрителите. Казахме си: Защо да не включим на живо и публиката в нашето забавление? И ето ни в трескава подготовка за премиерата на 13-и ноември.” – вълнува се продуцентът и представя екипа, с който ще реализира постановката:

„Режисьор на представлението е Тодор Николов, чиято режисьорска работа зрителите познават и от сцената, и от екрана. Именно той успя да сприятели героите от сериала със зрителите по един много позитивен начин.

Вярваме, че тази близост ще се увеличи още повече, когато публиката и феновете се срещнат очи в очи. Сценарият на „Етажна гроздова” е на Иван Ангелов – главен сценарист и на сериала. Иван, с помощта на Силвия Цонкова, Златина Несторова и Стефан Стоянов, написа една съвсем нова история с героите от „Етажна собственост” – история, която ще могат да гледат само зрителите в театъра.

Още по темата
Иван Ангелов си е направо специалист магистър по българска душевност. В постановката „Етажна гроздова” той отново ще ни покаже родната действителност от най-комичната й страна. Ще се смеем заедно, ще мислим заедно, ще фантазираме, ще се вълнуваме... За да се случи това, сценографията сме поверили на Димитър Димитров, а костюмите създаде Антоанета Костова”, разказва Краси Ванков.

Интересно е развитието на проекта „Етажна собственост”, който сякаш заживя собствен живот. Това е първият сериал у нас, който ще се развие в театрално представление. Обикновено от сцената постановките намират път към малкия екран под формата на телевизионен театър. „Етажна собственост” обаче проправя собствен, оригинален път и доказва, че когато симпатиите между зрителя и героите са взаимни, тогава няма невъзможни неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase