С постановка на Ивайло Христов ще се открие "Панаир на младите". Снимка: Булфото

"Кавказкият тебеширен кръг" от Брехт, постановка на Ивайло Христов в НАТФИЗ, открива тази вечер седмия "Панаир на младите".

Постановката ще се играе в Младежкия театър "Николай Бинев", съобщават организаторите.

В продължение на една седмица фестивалът ще събере талантливи и вдъхновени млади професионалисти в сценичните изкуства. Седмото издание на станалия вече традиционен "Панаир на младите" ще акцентира върху най-доброто от извънстоличните театри, ще представи два съвсем нови спектакъла, специално подготвени за фестивала, и ще дискутира бунта на младите в театъра под мотото "Срещу стената".

"Ромео и Жулиета" от Шекспир на Петринел Гочев в Габровския театър - в нов превод - на Мария Змийчарова, може да се види в последната вечер на панаира - на 6 октомври. Тогава ще бъде открита и едноименната изложба - сюжетна фотография на сценографката на спектакъла Гергана Змийчарова. Част от проекта е и оригиналната музика - на Димитър Пенчев, който живее в Канада, пише БТА.

В афиша са още "Момчето от последния чин" от Хуан Майорга на Десислава Шпатова в Бургаския театър, "Малки ритуали за сбогуване" от Оля Стоянова на Явор Веселинов в Благоевградския театър, "Мечтата на Наташа" от Ярослава Пулинович на Ованес Торосян, "Столът" - пластичен спектакъл на театър "Атом", "Многоклетка" - моноспектакъл на Мариела Станчева по унгарски текстове, представление на "ШиЗи Про" - група за импровизаторски театър.

В съпътстващата програма ще бъдат представени три нови пиеси на млади автори - "Ще бъде май" на Иван Димитров, "Малкият Пучи" на Ованес Торосян и "Братята, това е" на Стефан Прохоров.Селекционер е Кремена Димитрова.

"Всеки фестивал е символ на радостта над всекидневната сивота. Нашият фестивал не прави изключение от правилото. Нека се веселим и да се опитаме да забравим (поне за седмица) тегобите от всекидневието. Това е важно, но и наложително в настоящата историческа ситуация", отбелязва директорът на фестивала Петър Кауков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase