Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Николай Урумов печели шестица от тото в спектакъла "Прах в очите" от унгарския драматург Дьорд Шпиро, постановка на Владлен Александров в Сатиричния театър "Алеко Константинов".

В актьорския тандем е и Росица Александрова. Сценографията е на Петьо Начев. Премиерата е на 3 октомври на камерната сцена "Методи Андонов", съобщават от трупата.

Героите - мъж и жена, удрят джакпота, за който са мечтали години наред. Двамата обаче се оказват неспособни да превъзмогнат последиците от внезапното си забогатяване - срещу пари не могат нито да върнат обратно миналото си, нито да подредят бъдещето си. В най-щастливия миг от живота си не знаят какво да правят.

По думите на режисьора "Прах в очите" е пиеса за щастието, късмета, за шанса и пропуснатите шансове, за вярата един в друг, за издръжливостта в живота, за прехода, социализма, югославското море, за водите, безработицата, трабантите, за прекършената вяра в демокрацията, за борците, мафиотите, за малкия човек.

Също така за средностатистическия гражданин, за радостта от живота и за умората от живеенето, за голямата печалба, за надеждата от промяна, за богатството, безсмислието, любовта и вярата в неочакваното, за мечтата, за бъдещето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase