Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
Каква е „Цената на успеха“ у нас ще обяснят известни български личности по време на тазгодишното издание на „Аполония“.

Срещите, които се случиха и миналата година в Созопол, провокираха интереса на мнозина и ето че на 29-ите Празници на изкуствата ще имаме възможност да се срещнем с оперната певица Красимира Стоянова. Тя пристига в Созопол за откриването на „Аполония” направо от Залцбург, където тази година е единствената българка, участваща в музикалния фестивал.

И в града на Моцарт, и на черноморския бряг певицата ще участва в концерти, посветени на 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди.

В концерта на първата вечер ще участват и солистите Елена Чавдарова, Милен Божков, Крум Гълъбов, оркестърът и хорът на Бургаската опера с диригент Григор Паликаров.

На следващата сутрин, 31 август, Красимира Стоянова ще застане пред своите почитатели, за да отговаря на техни въпроси.

Неотдавна в отговор на въпроси, зададени от „Аполония”, певицата описа какво място заема Верди в нейната кариера, в живота й:

„Верди е композиторът, който заема основно място в моя репертоар. До този момент съм изпяла 11 роли от този автор (скоро ще станат 12) и смятам, че това е сериозен показател. Винаги много се радвам когато започвам разучаването на нова Вердиева роля - очаквам с нетърпение да открия какво ново ми е подготвил великият Маестро. До този момент всичко негово, което съм изпяла, ми е било удобно като "ръкавица", както се казва - плувам в мои води.

Нищо, че обожавам Моцарт, Пучини, Глук, Доницети… Докосването ми до произведенията на Верди е много специален момент - обичам тяхната мелодика, хармоничния език, с който са изградени, начина по който Верди изразява вярата си в Бога и природата… Всеки път , когато изпълнявам неговата музика си мисля, че оперният свят би бил много беден и скучен без този гений!…”

Другите известни личности, които ще се срещнат с публиката на "Аполония" са актьорът, драматург и  режисьор Камен Донев ( 1 септември), както и актрисата Цветана Манева (3 септември).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Гошо...Тъпото

преди 10 години

Едно от малкото...смислени културни събития в държавата,през годината,е Аполония.

fallback