Ралф Файнс. Снимка: Reuters

Талантът на Ралф Файнс е безпорен. Убедихме сме още като го видяхме в ролята на нациста Гот в "Списъкът на Шиндлер". Впечатли ни и с трогателната история на героя си от "Английският пациент", а напоследък се изявява и в поредици като филмите за Хари Потър и Джеймс Бонд. Именно той играе злодея в тийн сагата, а също така и в "007 координати: Скайфол".

Ето че Файнс се очерта като основен претендент за ролята на Хенри Хигинс в нова постановка на мюзикъла "Моята прекрасна лейди" на Бродуей, съобщи Контактмюзик.

Музикалният продуцент Клайв Дейвис работи над постановката заедно с режисьора Бартлет Шер. Наскоро Дейвис разкри, че се надява звезди на постановката да бъдат Ан Хатауей и Колин Фърт, пише БТА.

Сега обаче става ясно, че се е обмисляла възможността друг актьор да изпълни ролята на Хигинс, чийто образ навремето бе пресъздаден на големия екран от Рекс Харисън, съобщи в. "Ню Йорк пост".

Мюзикълът "Моята прекрасна лейди" е базиран върху пиесата "Пигмалион" от Джордж Бърнард Шоу. В нея се говори за бедно момиче с кокни акцент, което взема уроци по фонетика от проф. Хигинс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase