Снимка: Софийска опера и балет

Общ преглед
Оперите "Бастиен и Бастиена" от Моцарт и "Аладин и вълшебната лампа" на Нино Рота ще представят в Софийската опера и балет на 1 юни - Международния ден на детето. Малките зрители ще могат да се снимат с героите и да вземат автограф от артистите. Представленията са съответно от 11.00 часа в камерната зала и от 16.00 часа на голямата сцена, съобщават от операта.

Празничен спектакъл на "Аладин и вълшебната лампа" ще има и на 31 май от 10.00 часа. В творбата - по една от най-хубавите приказки на Шехерезада от "Хиляда и една нощ" Представлението е подходящо за деца над четири години.

Операта "Бастиен и Бастиена" е създадена през 1768 г. по поръчка на виенския лекар Месмер. Моцарт я написва, когатое само на 12 години, и насища музиката си с народни песни и танци. Авторът сам дирижира премиерата, а произведението и досега се поставя по всички оперни театри.

Забавният сюжет и завладяващата музика правят спектакъла подходящ за всяка възрастова аудитория - деца и възрастни еднакво ще бъдат привлечени от този шедьовър на класическото изкуство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар