Ансамбъл "Българе". Снимка: Личен архив

Общ преглед
  Една добра кауза може да ни събере на 2 април от 19.00 часа в Зала 1 на НДК. Събитието е свързано с ансамбъл "Българе", чиито артисти ще танцуват в подкрепа на "пеперудените деца".

Всички средства, събрани от концерта, ще бъдат дарени за лечението на децата, страдащи от рядкото заболяване булозна епидермолиза. Тъй като кожата им е крехка като крилце на пеперуда и от най-лекото докосване може да бъде наранена, наричат тези деца „пеперудени”.

Събитието е подкрепено и от Лайънс Клуб „Свети Йоан” и „Свети Иван Рилски”.

С благородната кауза ансамбъл "Българе" ще отбележи и своя 10-и рожден ден. Спектакълът, който ще се види се нарича "Това е България". Създаден и поднесен по съвременен начин, той пленява с умело пресъздадената българска история, традиции и фолклор.

През магията на самобитната българска култура с характерните й народни танци и музика, виртуозното изпълнение и ненадмината хореография се поставя ново течение в българското фолклорно сценично изкуство.

Сценарият, хореографията и режисурата са на Христо Димитров – създател и продуцент на ансамбъла, музиката е на проф. Милчо Василев. Билети за концерта можете да закупите на касите на НДК или в мрежата на EVENTIM.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар