Снимка: DERIDA Dance Center
fallback

Два нови спектакъла ще бъдат представени на 9 февруари от 20.30 часа в новото пространство на "Дерида данс център".

Пърформансите са номинирани за "Икар" за съвременен танц. На сцената ще излязат Cadaver на Мартин Пенев и Станислав Генадиев, и ARTeFACT на "Дерида данс" с хореограф Живко Желязков.

Общо три са номинираните спектакли за отличието. Последният е "Мишеловката" - парформънс на "Хамлет" от Шекспир, с режисьор Явор Гърдев в Народния театър "Иван Вазов".

 ARTeFACT е мултимедиен танц, фокусиран върху стремежа за формиране на нова идентичност, чрез преодоляване на социални и културни граници.

Cadaver изследва интеракцията между биологично тяло и софтуер. Четири мускула от тялото на танцьора са облепени с медицински електроди, които улавят създаденото от движението на мускулите електричество. Софтуер регистрира движенията на тялото.

В началото изпълнителят разказва какво предстои да се случи. Гласът му е записан и започва да се възпроизвежда, деформиран от мускулните импулси. Деформациите също се записват и на определен етап се възпроизвеждат, търпейки нови намеси от страна на тялото. Стига се до етап, в който публиката директно може да чуе електричеството от мускулите, което прилича на човешки дъх пред микрофон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

petletto

преди 11 години

ами човек, тази нова думичка си я запиши

1

Анонимен

преди 11 години

"Пърформънси"?! Не, просто няма да чета статията!

fallback