Крис Хeринг със своята трупа Liquid Loft представя Talking Head. Снимка: Sofia Dance Week
fallback

Пъстрата програма на Sofia Dance Week 2012 се допълва с още две представления, изследващи по свой собствен начин човешкото тяло като артистична експресия.

Ще може да срещнем гледните точки на двама истински майстори на танца – Крис Хeринг от Австрия и Томас Нуун от Испания.

Крис Хeринг със своята трупа Liquid Loft ще представи Talking Head (Говореща глава), отразяващ иронията на виртуалното общуване, което все повече измества личния, истински социален контакт.

Машината от социални мрежи увлича танцьорите, които във формата на танц постоянно произвеждат нови образи на себе си чрез уеб камерата. Вдъхновени от научната фантастика и киборг теориите, работата на Liquid Loft говори за промяната на нашите възприятия и тела, предизвикани от развитиетo на визуалните медии и всекидневната употреба на технологиите. Постановката Talking Head ще се играе на 30 септември от 20.00 часа в зала 2 на НДК.

Най-новите си постановки Glitch и Bound ще покаже в София хореографът Томас Нунн.

Запазена марка на Нуун е изследването на границите на техническите възможности на тялото. Спектакълът се състои от две контрастиращи части, а органичният, почти животински танц на изпълнителите отключва емоционалността на публиката, като кара предните редове да вибрират.

Glitch изгражда модели на движение и поведение, които пораждат очаквания, след което ги разрушава, а Bound се занимава със свободата на интерпретацията.

Използвайки тялото като медиум и медиатор на значения, Thomas Noon Dance осъществява мисията си съвременният танц да достигне до широка публика и да въздейства на едно лично, интимно ниво.

Спектакълът ше е състои на 2 октомври от 20.00 часа в зала 2.
Sofia Dance Week ще се случи за пети път. Спектаклите са в НДК от 29 септември до 6 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback