Снимка: Reuters

След повече от три десетилетия Даян Лейн се завръща на театралната сцена. Актрисата е сключила договор за  участие в нова постановка на пиесата "Сладката птица на младостта" от Тенеси Уилямс, съобщи Контактмюзик.

Даян ще изпълни роля на повяхваща филмова звезда, а ролята на нейния възлюбен е поверена на театралния актьор Фин Уитрок. Премиерата ще се състои на сцената на Гудман тиътър в Чикаго през септември. Преди време Никол Кидман и Джеймс Франко бяха свързвани с този проект.

Джералдин Пейдж и Пол Нюман участваха в постановка на същата пиеса през 50-те години на миналия век, преди да изпълнят ролите си и в хитовия едноименен филм от 1962 г.

Айрин Уърт пък бе отличена с награда "Тони" за ролята си в постановка на "Сладката птица на младостта" през 70-те години на миналия век.

Даян Лейн става известна с участието си в театралните постановки "Вишнева градина" и "Медея". В киното навлиза едва на 13 години, когато е избрана да играе във филма на Лорънс Оливие “A Little Romance”. Известна е с ролите си в "Перфектна буря", "Стъклената къща", "Изневяра" и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase