Плакат от спектакъла "Спанак с картофи". Снимка: Сатиричен театър Алеко Константинов

Комедии и "криминалета" ще забавляват публиката на Летния театрален фестивал на звездите в Разлог от днес до 30 юни.

Събитието ще бъде закрито с  класическо българско заглавие - "Железният светилник" на Асен Шопов (с "Аскеер-2012" за цялостно творчество) по романа на Димитър Талев, който режисьорът нарича библията на българите. Участва почти цялата трупа на театър "Българска армия".

Юни е под знака на футбола, затова откриването е с "тематичен" спектакъл - "Спанак с картофи" на Сатиричния театър,в който Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов разкриват какво се случва в съблекалнята на футболните съдиите. Фестивалът ще представи едни от най-интересните спектакли отсезона, със зрителски успех и награди. Програмата е съобразена с курортния характер на мястото и е за най-широка публика, отбелязват инициаторите.

Зрителите ще се насладят на изкуството на забележителни актьори - от Васил Михайлов, Йорданка Кузманова, Михаил Петров, Георги Мамалев, Аня Пенчева, Нона Йотова, Георги Кадурин, СтефкаЯнорова до най-младите като Явор Бахаров и Александра Сърчаджиева.

Мая Новоселска ще увлече зрителите в лиричните си светове, където се преплитат комично и трагично - в моноспектакъла "Едно малко радио" на Теди Москов в Сатиричния театър, за който актрисата получи много награди, включително "Икар" и "Аскеер". В "Сентрал парк уест" от Уди Алън на Сатирата публиката ще се забавлява с комичните перипетии и недоразумения на две двойки, търсещи щастие.

На вечната тема за любовта са посветени и бляскавите "Дуети"на Силвия Лулчева и Владимир Пенев в Театър 199 "Валентин Стойчев".

Звездите в "Аз плащам" на Народния театър "Иван Вазов" ще търсят отговор на въпроса можем ли да си купим чувства. "Шерлок Холмс и един призрак за компания" от Юрий Дачев по Артър Конан Дойл на театър "Възраждане" ще поддържа криминалната интрига на фестивала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase