На 14 февруари от 17,00 часа в Учебния драматичен театър към НАТФИЗ ще бъде представена куклената постановка „Вълшебната стая”.

В нея кукли, актьори и деца смесват пет обичани истории, за да разкажат какво се случва, когато едно момиченце се изгуби в света от приказките.

Текстът „Вълшебната стая” е компилация от едни от най-популярните детски приказки на Ханс Кристиян Андерсен и Братя Грим.

Героите от „Хензел и Гретел“, „Малката кибритопродавачка“, „Храбрият оловен войник“, „Цветята на малката Ида“ и „Грозното патенце“ ще ни припомнят, че геройството, верността, смелостта и любовта все още имат значение и за малките, и за големите.

Спектакълът е вълнуващ експеримент, защото във „Вълшебната стая” влизат както професионалисти, така и все още откриващи и развиващи творческите си заложби деца от дом за сираци.

Всички те участват заедно под режисурата на Елена Баева и сценария на Йоана Мирчева. Музиката в спектакъла е на Юлиан Янев, хореограф е Едмънд Скот, а сценографията и костюмите са на Елица Трифонова.

Целият репетиционен процес се случва в дома за сираци, където на участниците е осигурена материална база с цел не само осъществяване на спектакъла, а и реални плодове, свързани с промяна на детски съдби.

Спектакълът е част от проекта на фондация „Артист” – “Социално предприятие Арт – работилница „Театрални пилигрими”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase