Наум Шопов отбелязва 80-ата годишнина с премиера на автобиографичната си книга-албум "Личен разговор", както и с документален филм със същото заглавие.

В тях актьорът споделя за първи път лични моменти от живота и кариерата си.

Например на 18 години Наум Шопов решил да няма приятели – заради предателството на най-добрия си приятел, който му отнел любимото момиче. Актьорът разказва и за онези моменти, в които се е чувствал на ръба и си е задавал екзистенциалните въпроси струва ли си да се живее и как трябва да се живее.

„Става дума за откровенията на един мъдрец, макар че през годините е имало спекулации с тези преживявания на артиста“, коментира журналистът Георги Тошев, автор на филма.

Очаква се премиерата на филма да бъде и първата среща на Наум Шопов с почитатели и колеги, след като актьорът претърпя сърдечна операция преди известно време. Наум се възстановява успешно от операцията в дома на дъщеря си – актрисата Лиза Шопова.

Чете много и слуша любимия си музикант Дюк Елингтън.

На 10 октомври от 18,00 ч. във фоайето на Народния театър ще бъде открита и фотоизложбата "По пътя. . ." – с лични снимки на артиста, с някои от големите му роли в Народния, Военния и в други театри, както и от снимачната площадка. Много от фотосите ще бъдат показани за първи път.

Част от тях са публикувани в автобиографичната книга-албум "Личен разговор" на Наум Шопов под редакцията на Георги Тошев. Премиерата с участието на почти цялата трупа, която готви изненада за юбиляря, е на 20 октомври от 19,00 ч. на Сцена на 4-тия етаж в Народния театър.

Книгата, публикувана от "Сиела", е със съвсем различно съдържание от филма, макар че също е един много интимен разговор – но на актьора със самия себе си, уточни Тошев.

Автобиографията остана незавършена поради заболяването на Наум Шопов. Това обаче е възможност да бъде продължена, отбеляза редакторът.

"Личен разговор" е първият пълнометражен документален филм за бележития актьор. Той разказва за трудния му път, за първи път разкрива тайни от семейство Шопови – кой и как погубва бащата на актьора, защо гонят Наум и съпругата му – актрисата Невена Симеонова, от софийска сцена, как се намесва Тодор Живков в тази история и защо актьорът предпочита компанията на самотата...

Продукцията под режисурата на Станислав Тодоров ще бъде излъчена по bTV на 3 октомври от 12,00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase