Още веднъж класиката на Тенеси Уилямс “Трамвай Желание” ще се покаже пред широката публика.

Този път към произведението се е обърнала норвежката актриса Лив Улман.

Кинолегендата, която стана известна с участието си във филмите на шведския режисьор Ингмар Бергман, реши да повери главната роля на австралийската си колежка и носителка на "Оскар" Кейт Бланшет.

Бланшет ще се превъплъти в залязващата южна хубавица Бланш Дюбоа.

Най-известната екранна версия на “Трамвай Желание” е с участието на Марлон Брандо и Вивиан Лий от 1951 г.

Бланшет спечели "Оскар" за ролята й на Катрин Хепбърн във филма от 2004 г. "Авиаторът" и неотдавна игра в "Любопитния случай на Бенджамин Бътън".

"Трамвай Желание" ше бъде поставена в края на октомври и ще се играе през ноември в намиращия се в Кенеди Сентър "Айзенхауър Тиътър".

Сред театралните продукции в същия център през сезона 2009-2010 са "Младият Франкенщайн", за която комедийният актьор Мел Брукс написа музиката, текстовете и е съавтор на сценария.

Друг спектакъл е сценична версия на класиката на Дисни "Мери Попинз" и "Търгууд", пиеса за живота на съдията от Върховния съд на САЩ Търгууд Маршал.

От началото на март идната година центърът за изпълнителски изкуства ще покаже работи на носителя на награда "Еми" – драматурга Терънс Макнейли, изпълнявайки три от работите му на три различни сцени в центъра едновременно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase