У нас за първи път идва Гала-спектакълът на най-известните имена от руската школа.

Ще го видим на 30 септември от 19,00 ч в зала 1 на НДК.

Своята класа и виртуозност ще демонстрират водещите солисти на най-големите театри от страната-световен лидер в балета.

Ще видим изпълнители от Болшьой театр, Московския академичен музикален театър „К.С. Станиславски и Вл. И. Немирович-Данченко”, Кремълския балет, Държавния академичен Мариинский театър, Държавен академичен театър за опера и балет и Държавен академичен театър за класически танц.

Спектакълът е част от културните събития в рамките на Годината на руската култура и е организиран от „Жокер Медиа”.

Този път ще видим н.а. Татяна Чернобровкина, з.а. Елена Андриенко, з.а. Дмитрий Забабурин, з.а. Марк Перетокин, з.а. Лил ия Мусаварова, з.а. Айдар Ахметов, з.а. Владимир Непорожний, н.а. Фарух Рузиматов и много други.

Участие ще вземат 14 солисти и кордебалет.

В програмата, която се състои от 2 части и е с обща продължителност от 2 часа, са включени, както и много известни балетни постановки така и непознати за българската публика интерпретации.

В шоуспектакъла ще видим па дьо дьо от балета „Лебедово езеро”, „Адажието” на Г.Малер, сцена от балета „Спартак” на Хачатурян, „Дъщерята на Фараона” от Ц. Пуни, „Бахти” по музика на индийски композитори и много други.

Накрая, ако все още се чудиш дали си заслужава, знай, че за спектаклите на Болшой театър в Москва билети не могат да се намерят дори на „черно”, правят се предварителни заявки и въпреки това, много хора не успяват да посетят тези изключителни представления.

Билетите за спектакъла у нас вече се продават в ticketstream.bg и на касите на НДК. Цените са от 20 до 100 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase