Втората спирка от софийското турне на Драматичен театър Стара Загора е Театър София, където ще се играе представлението “Двамата Веронци” по пиесата на Уилям Шекспир.

Режисьор на постановката е Калин Ангелов, сценография и костюми: Теодора Лазарова, музика: Чавдар Асенов.

Участват: Лора Мутишева, Мартин Каров, Юлиян Малинов, Гергана Данданова, Елизабета Стефановска, Константин Икономов, Кирил Бояджиев, Тигран Торосян, Димитър Митев, Христофор Недков, Ивалин Димитров, Георги Райчев.

Постановката набляга на пълнотата, с която вечната пиеса обрисува любовта – като страст, лудост и желание. Любов, която е навсякъде, във всичко...

Тя разкрива до къде стига силното чувство, особено когато е забранено. За него сме готови да предадем приятелите си и да ги пратим в изгнание.

Далеч от нея се превръщаме в разбойници. Готови сме да се преобразим в слуги, заплащайки цената да я доближим. Преодоляваме забрани и заключени врати, за да я търсим без никаква представа, къде ни чака и дали ни чака..

Историята на двамата веронци съдържа в себе си и вечни теми като борбата между разума и любовта, въплътени съответно в мъжа и жената. Тя не пропуска и противопоставянето между страстта и смирението – като противоположни и в същото време – свързани последователно емоции.

За драматургията режисьорът Калин Ангелов споделя: „За мен в пиесите на Шекспир има нещо неуловимо, изплъзващо се. Нещо, което е извън сюжета и действието, извън думите. Текстът прилича на музикална партитура, която трябва да бъде разчетена и изсвирена, или изпята.

Магията на Шекспир е в играта, в условния свят на сцената – единственото място, където живеят образите му. Трябва да си готов да се забавляваш – със себе си, със чувствата си, с всичко, което си.

Това е. А, и трябва да си искрен!”

“Двамата Веронци” е на 26 февруари от 19:00 часа в Театър София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase