Куклите са се заселили по софийски земи от съвсем наскоро. Снимка: Елена Пенева, Dnes.bg
fallback

Срещнете се с куклите тук

Гигантски кукли плъзнаха из София. Нашествието е предизвикано от организираните действия на Столичен куклен театър, Столична община и няколко спонсора.

Според главните виновници за събитията, те са произтекли от случващия се през последните дни IV Международен куклено-театрален фестивал "Панаир на куклите" в София.

Нашествениците са разнообразни и могат да те изненадат най-вече в района на ул. "Гурко" около Кукления театър, в парк "Възраждане" и в близост до театър Сфумато.

Те са учудващо устойчиви на различни атмосферни условия, поради което може да бъдат засечени и на открито. Не може да се даде точно описание на нападателните обекти, тъй като формите и големината им са много разнообразни.

Някои са високи над 2 метра и ходят на кокили. Те са дружелюбни и обичат панделки и малки деца. Занимават се предимно със социален тетър и кодовото им име е "Цвете".

Други идват от близки на страната ни региони - те могат да се разпознаят по това, че бълват огън и използват пиро ефекти. Такива са театър "Хеликс" от Гърция и огромният триста-килограмов сръбски нашественик Железният макс, който освен че тежи, бълва огън и е висок 5 метра, е пуснат да играе с с деца на открито.

Има гости, които не изглеждат особено опасни - те са от хартия (база "Хартиен тетър Нюнберг" - Германия), но предизвикват особено силни реакции сред очевидците - най-често смях и мисли за любов.

Най-честото прикритие на нашествениците са кодовите имена от най-известните приказки за деца - "Пепеляшка" - (от база "Държавен куклен театър Търговище"), "Малкият Мук" - (от база "Куклен театър Русе"), "Карлсон" - (база с кодово име " Театър Ще") и др.

За съжаление, нашествениците не могат да бъдат изследвани по-обстойно поради краткия им престой в завладените земи.

Събитията, предизвикани от тях, ще продължат до съвсем скоро, предвиждат специалисти.

Най-късно до 19 септември повечето гости ще напуснат столицата (С малки изключения - база Столичен куклен театър ще продължи настойчивите си набези, целящи да изтръгнат неистов смях и възхищение от невинните си зрители ).

За повече информация за събитията, се обърнете към съответните органи - Държавен куклен театър и Театър Сфумато...

Срещнете се с куклите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback