На последния племенен съвет всички, освен Джина Стоева, изглеждаха застрашени. Тя единствена спечели изпитание за издръжливост, вдъхновено от пиратски метод за мъчение и по този начин си заслужи неприкосновеността.

Преди племето да поеме към пещерата, спокоен изглеждаше само Човекът паяк, който се занимаваше с плуване и гимнастика. Той прогнозира изгонване за футболния съдия, който според него карал късен пубертет.

В крайна сметка обаче останалите от Тортуга решиха да прокудят именно Иван Кристоф. Той прие новината с усмивка въпреки упреците и заядливите реплики на някои негови съотборници.

„Настъпих егото и интересите на доста хора“, коментира емигрантът преди гласуването, а след като факлата му беше угасена, заключи: "Аз съм творец, не състезател; гледам не микрото, а макрото."

Иван получи възможност да се сбогувас онези, които смята, че заслужават това и стисна ръце със Светла, Диана и Жоро Костадинов. Сред пренебрегнатите беше Миро, който призна, че му е обяснил предварително защо смята да гласува против него.

Междувременно в Барбадос също не бяха оставени на спокойствие. Сините получиха табелки с определени квалификации, които трябваше да си разпределят.

Трите жени подходиха тактично и решиха да прикачат етикетите "най-умен", най-непохватен", "най-силен", "най-страхлив" и "най-надут" на онези представители на силния пол в племето, които най-малко заслужават това. Мъжете, от своя страна, определиха за "най-красивата" Биляна.

Те се аргументираха с реплики като "Дай аванта на най-малката" и "Не е тунингована" - намеквайки, че близначката все още няма пластични операции.

За "най-умната" беше провъзгласена Таня, а след кратко колебание какво означава "най-похотливата" тази титла остана за Меги Дерм.

В епизода днес двете племена ще се състезават за награда, която засега се пази в тайна. Джина Стоева и Меги Дерм пък са призовани на дуел и с ужас ще открият, че ги чака порция, която много прилича на живи гъсеници в бял сос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase