След като в миналия епизод видяхме първата победа на Барбадос, племето спечели второ поредно колективно изпитание.

Сините получиха много апетитна награда – прясно месо, картофи и подправки за приготвянето им, алкохол и луканка за мезе плюс провизии за три дни напред.

Досегашните фаворити – Тортуга, се провалиха - вероятно и заради конфликтите, които бушуват в техния лагер със силата на тропическа буря.

Някои от червените открито негодуваха срещу Миро, когото набедиха за интригант. Най-невъздържан в агресията си към студента с узбекски корени беше Дилян. Нищо чудно и да се стигне до сбиване с няколко изкъртени зъба, допуснаха мъже от племето.

Според самия Миро, проблемът е в това, че е бил искрен с хора, които са лицемери дори пред себе си.

Скандалите засегнаха и Човека паяк, който обаче получи шанс да се докаже пред останалите в личен двубой с Антон Агонцев.

Набеден от Лъчо като "най-излишния човек за отбора" и "най-слабия" в Тортуга, той спечели изключително драматично състезание и отнесе в червения лагер плато със сандвичи.

Иван Кристоф се измъкна от клетката като истински Худини.

Владо Карамазов обаче го постави пред ново изпитание, като му предложи да избира между сандвичите и възможността да проведе 5-минутен телефонен разговор с приятелката си - но Иван не се поддаде на провокацията.

Няма да те спираме - плувай, само гледай да не се удавиш, отсече великодушно Светла, след като преди дни цялото племе се дразнеше, че Кристоф не пести силите си за предстоящите състезания.

Биляна пък имаше друга драма – тя разбра едва преди поредното изпитание за награда, че сестра й е била изгонена на племенния съвет.

Тя сподели, че е имала предчувствие и пророчески сън, но обяви на всеослушание, че не й е мъчно - защото Габриела "се е спасила от мъките".

Биби няма обяснение какво е довело до решението на мнозинството в Тортуга да изгонят точно близначката й – която, според нея, е "много общителна, дружелюбна, добра и мила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase