В началото на епизод 8 в Survivor, след поредната изгубена битка, барбадосци приеха поражението с насмешка, като се пошегуваха, че наградата не си е заслужавала усилията. Затова пък в лагера на Тортуга се радваха на истински лукс - пещера, покрита с чаршафи и завивки.

В лагера на сините имаше повод за празненство - рожденият ден на Меги Дерм. Бизнесдамата сподели, че никога не си е представяла празника си на подобно място. Георги Кръстев поднесе на рожденичката импровизиран букет от екзотични растения.

Последва изпитание, в което и двата отбора трябваше да изберат „най-слабият“. Но именно в това указание беше уловката.

Тортуга избраха измежду своите редици крехката Диана - най-слабата на килограми. Барбадос за пореден път сгрешиха и заложиха на Сашо и така се наложи да мъкнат неговите близо 70 кг.

Червените не оставиха почти никакъв шанс за барбадосци, които се засуетиха още при сглобяването на носилката. Така Тортуга приключиха с мисията си почти 10 минути преди Барбадос, като накрая дори аплодираха финиширането на сините с насмешка.

Сините обаче си намериха интересна тема за разговор - любовните отношения в племето. Антон коментира връзката между Биляна и Финдо, който, според него, ще има сериозни проблеми, защото е семеен.

Подобно мнение изказа и Сашо, който обаче отново хвърли вината върху Биби.

Очевидно обаче всички се радват на връзката между Меги и Жоро Кръстев, защото и двамата са млади и необвързани.

И докато в Барбадос разсъждаваха върху интимния си живот, Тортуга трябваше да се изправят един срещу друг в изненадващо изпитание.

След като сините се провалиха в поредната битка за неприкосновеност, Владо Карамазов ги лиши от шанса някой от тях да се сдобие с индивидуален имунитет и така всеки от племето е застрашен от изгонване.

Според условията на играта всеки от племето трябваше да събере максимален брой раци в индивидуални кепчета, при това с голи ръце. Спечели Габи, която с абсолютно хладнокръвие се сдоби с 3 кг улов. Освен това, тя трябваше да посочи и най-слабият играч от племето си, който да премине в Барбадос.

Изборът на Габриела се стовари върху Станка Никлева. При напускането на червения лагер митничарката остави бележка на вече бившите си съотборници, в която сподели, че сърцето й винаги ще остане при Тортуга.

Така силите между двете племена са изравнени, макар че Барбадос ще трябва да изгонят още един от своите на предстоящия племенен съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase