Първият индивидуален двубой в Survivor изправи една срещу друга родоначалничките на племената Барбадос и Тортуга - близначките Биляна и Габриела.

Още във видеовизитката си те споделиха, че често се конкурират и съревновават помежду си. Сега получиха възможността да го направят съвсем нагледно.

Двете пристигнаха на мястото на изпитанието със завързани очи и споделиха, че все още не си липсват, а след това разбраха каква трудна задача ги очаква. Двете трябваше да бъркат в терариум, пълен със змии.

Под тях бяха скрити по пет колчета, които трябваше да извадят с голи ръце и да ги поставят върху дървена платформа. Печели онази, която успее най-бързо да измъкне елементите и да ги сложи на указаното място.

Най-младите участнички демонстрираха пълно хладнокръвие, но бързината се оказа слабото място на Габриела и сестра й успя да победи с почти минута преднина.

Така наградата- 3 кг картофи, отиде при Барбадос заедно с първата спечелена точка от междуплеменните игри, а Биляна затвърди временно позициите си на водач в пооредялата група.

Междувременно битката между мъже и жени в племето продължи въпреки изгонването на най-конфликтния член - Саша Воскресенска.

Антон Агонцев се оказва най-мърморещият участник в Survivor. Сумистът без съмнение има и друга цел – да поеме лидерството в племето.

Един от лагерите се очертава около Жоро Костадинов, Бъч и Габриела, според които Лъчезар е виновникът за разкола в племето. Те се опитват да вербуват Мирослав, който обаче се чувства манипулиран и в открит разговор с тримата отказва да се присъедини към тях.

Нещо повече - студентът сподели, че в тази ситуация би споделил позицията на по-слабите, защото така ще има по-голям шанс да стигне до финала.

Жива игрословица беше поредното изпитание за награда. Барбадос и Тортуга трябваше да определят по един капитан - съответно Антон Агонцев и Лъчезар.

Подполковник Борисов се оказа добър стратег и без много усилия за кратко време успя да се справи със задачата.

Така Барбадос за пореден път изгубиха битката, а Тортуга си тръгнаха с комплект завивки плюс хамак, тента и мрежа против комари, които ще улеснят пребиваването им на острова.

В следващия епизод ще се проведе поредното състезание за племенна неприкосновеност, а обратите в играта ще изненадат дори самите участници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase