Страшният ураган „Дийн“, който вече опустоши няколко карибски държави, връхлетя райското кътче в Мескиканския залив, където през септември трябва да започнат снимките на риалити шоуто „Острова на изкушението“.

Ураганът се развихри по източните брегове на полуостров Юкатан, където се намира и курортът, в който ще се снимат българските изкушения.

За щастие, силата на стихията намаля и от катастрофалната 5-та степен се срина до най-ниската, първа степен.

Това е истинско облекчение за властите в Мексико и за екипа на шоуто, тъй като се очакваха значителни разрушения и жертви, но всичко се размина.

Това е вторият неприятен инцидент за „Острова“. Преди дни при пристигането си в Мексико по погрешка бе арестуван главният редактор на шоуто – Ники Николов (същият джентълмен, който бе и главен редактор на ВИП и Биг Брадър).

Оказало, че властите издирват български престъпник (тъжно, но факт), който прилича на Николов и взели редактора на риалити предаването за въпросния криминален елемент.

След като недоразумението се изяснило, Ники Николов бил освободен и се отдал на подготовка за страстния остров.

В конкурентното риалити шоу по bTV – Сървайвър, чиито снимки вече приключиха, арестувани няма, но времето никак не пожали екипа и оцеляващите в джунглата смелчаци.

По време на снимките на Карибите екипът и участниците бяха застигнати от бурна зима. Сняг и лед, естествено, няма, но зимно време в тази част на света се леят проливни дъждове, а едновременно с това почва и сезонът на ураганите.

Заради неспиращите валежи операторският лагер на една от снимачните площадки е бил зверски наводнен.

Въпреки че екипът взел мерки, водата ги заляла до пояс. Този път не помогнали и специалните платформи, които са високи почти метър и половина.

Самите оцеляващи пък са били в още по-окаяно положение, тормозени от комари, изпитания и неспиращи дъждове.

Изпитанията обаче вече са минало. Екипът на българското шоу, начело с водещия Владо Карамазов, който значително е поотслабнал от карибските несгоди, се прибра в сряда. Финалистите вече също са у нас.

Никой обаче не знае кой е победител. Това ще стане ясно при финалния епизод, който ще бъде излъчен наживо. Тогава ще бъде отворена и запечатаната урна с гласовете на последните оцелели кой да бъде победител в екстремната надпревара.

В медиите и форумите пък непрекъснато се въртят предположения за участниците и дори за победителя във втория български Сървайвър.
Според някои до финал е стигнала бившата шампионка по лека атлетика в бягането с препятствия - Светла Димитрова.
Вече гръмна скандал с оповестяването на името на една от участничките, а именно собственичката на стрийптиз барове Меги Дерм.

Кой участва и дали победителят отново ще е жена - това ще стане ясно през есента, когато Сървайвър - Експедиция Робинзон ще бъде излъчен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase