Истински титаничен прилив от желаещи да бъдат оцеляващ Робинзон заля кастинга за втория сезон на Сървайвър.

До крайния срок на 6-ти май над 26 000 души са подали документи за участие. Тази година шоуто носи кодовото име Експедиция Робинзон. Наградата, която Робинзон-победителят ще вземе, отново е 250 000 лв.

Истински бум от поп фолк певци отчитат организаторите на Сървайвър. Една от тях е Джина Стоева, която е от същата музикална компания, за която записва и Маргарита - впечатляващата силиконова поп фолк гръд, участвала в първия Сървайвър.

Не по-назад остават и родни рок изпълнители, които верни на бунтарския си дух, също са заявили желание да разгромят тропическите предизвикателства.

Освен тях сред желаещите има рейнджъри от мисиите в Ирак, както и още няколко европейски и световни шампиони в различни спортове. Има дори и магьосник.

Съотношението мъже–жени е 60% към 40%, като кандидатите са от градове и села в цялата страна. В сравнение с миналата година са се записали двойно повече българи, живеещи в чужбина – най-вече в Испания, Италия, САЩ, Австралия и Англия.

Главният психолог на формата - Ана-Мария Пеева, заедно с колегите си, вече подбират кандидатите, които ще бъдат поканени на следващия етап от кастинга. Той ще се проведе тази седмица в София.

Тази година двама лекари ще се грижат за здравето на екипа и участниците. Д-р Костадин Ангелов, познат от първия сезон на Survivor, и колегата му д-р Николай Нейков, също ще имат ключова роля при подбора на участниците.

В момента bTV е в процес на избор на водещ на Survivor Експедиция Робинзон. Специализирана агенция подбира измежду 2000 кандидати, изявили желание да водят екстремното риалити шоу. Крайното решение ще бъде взето от bTV.

Водещ на шоуто миналата година бе Камен Воденичаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase