Снимка: БГНЕС

Област Русе е на първо място в страната по пътно-транспортен травматизъм, а причините за това са лошата инфраструктура и липсата на добра организация на транспорта. Това стана ясно на форум за пътната безопасност, който се провежда в Русе.

Форумът "Свързаност 2025 в рамките на безопасна мобилност" събра експерти от България и Румъния, които да дискутират възможностите за преодоляването на регионалните дисбаланси и изграждане на безопасна транспортна инфраструктура, съобщава БНР.

"Нашите пътища в България не са свързани добре, пътищата ни между Румъния и България не са свързани добре. Липсата на свързаност прави нашата мобилност да е изключително лоша, опасна и заради това нещо ние от "Института за пътна безопасност" искаме да стимулираме държавните институции да започнат да си вършат работата”, каза каза Богдан Милчев  от “Институт за пътна безопасност”.

В дискусията взеха участие представители на Агенция "Пътна инфраструктура", МВР, Община Русе, Русенския университет, политически партии и румънските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase