Снимка: Bulgaria ON AIR

Големият пожар в Карнобат изпепели складова база за съхранение и производство на ядки. Сигналът за огъня е получен малко след 6 ч. сутринта, малко след като работниците идват на работа.

На място е изпратен един екип от пожарната в Карнобат. Огнеборците установили, че пожарът се е разраснал и се развива в средата на производствената база. За да се потуши огъна са се включили и допълнителни екипи от Бургас, Карнобат и Айтос.

Щетите тепърва ще се изчисляват, изгоряла е цялата продукция и техника.

Пред Bulgaria ON AIR собственикът на базата сподели, че най-вероятно се е запалила една от производствените машини за ядки, която работи с олио и по всяка вероятност то се е запалило.

“Как е станало - никой не може да каже. Отговаряме на всички изисквания, имаме всички сертификати, не е човешка грешка", смята Янко Лолов.

"Имало е хора, единият от работниците е подал сигнала за пожара. Няма пострадали. Всички сами са излезли. Общата площ на базата е около 1500 кв метра. На две места металната конструкцията е паднала, покривните ламарини също. Затиснали са производствената база и складовата част, където има струпани ядки, включително в насипно състояние", съобщи директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николаев.

Гледайте целия репортаж на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase