Снимка: БГНЕС
fallback

Независимият кандидат Джунейт Йонузов е новоизбраният кмет на община Омуртаг. В негова подкрепа са отчетени 4703 действителни гласа, обяви за БТА председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг Нелис Реджеб.

За кметския пост в Омуртаг имаше четирима кандидати. За Ердоан Ахмедов от ДПС са гласували 1501 граждани, за независимия кандидат Ешреф Ешрефов– 1300, а за Мустафа Ахмедов от ГЕРБ – 195.

Своя вот в Омуртаг са упражнили общо 8100 от имащите право на глас 20 686 души, съобщи още председателят на ОИК. „Не подкрепям никого“ са отбелязали 219 граждани. Има 180 невалидни бюлетини, както и две празни бюлетини.

Преимуществено гражданите на община Омуртаг са гласували с хартиена бюлетина, отбеляза председателят на Общинската избирателна комисия и добави, че гласовете с хартиена бюлетина са над 7000.

Изборният ден в Омуртагска община е преминал нормално, в спокойна обстановка, посочи още Нелис Реджеб.

Васил Станчев пък е новият кмет на село Лозен. Това стана ясно от решение на Общинската избирателна комисия (ОИК)- Столична община, публикувано на сайта.

На основание от Изборния кодекс и въз основа на получените данни от протоколите на секционните избирателни комисии, с получени 721 действителни гласа, ОИК обяви за избран кмет на кметство Лозен на първи тур - Васил Станчев, издигнат от Местна коалиция ГЕРБ-СДС, се посочва в решението на ОИК.

От възможни 4871 избиратели в кметството, до края на изборния ден 1084 души са отишли до урните. Избирателната активност към 20:00 часа е била 22,25%.

Кандидатите за кмет на село Лозен бяха трима - Иво Къньов от "Има такъв народ", Борис Станоев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Васил Станчев от ГЕРБ-СДС.

До изборите в село Лозен се стигна след като предишният кмет на населеното място - Георги Младенов, почина през лятото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 час

Този район е смесен, с преобладаване на турците. Баща ми е от този район и винаги се е разбирал с комшиите си турци. Нищо ненормално няма с имената на кандидатите.

22

Nerdesiniz

преди 1 час

Какво става българчета? Нямате един кандидат. Ешреф, Джунейт, Мустафа. Добре, че сме точни хора, иначе първа точка: връщане на старото име Осман пазар ще се приеме с единодушие.

21

ъъъъъ

преди 1 час

не знаех че и в Турция има община Омуртаг :) щот гледам некви турски имена ,,,,

fallback