Снимка БГНЕС, архив
fallback

Времето над страната ще се задържи предимно ясно и почти тихо и на 15 октомври, вторник.

Сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса и малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София сутринта ще е около 6 градуса.

С напредването на деня градусите ще се повишават, а времето ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне.

Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, в София – около 22 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

По морето, в сутрешните часове на места ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността ще се разкъса и видимостта ще се подобри до предимно слънчево време. Ще духа слаб източен вятър, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад, но до вечерта ще стихне. Максималните температури ще са между 21 и 23 градуса. Температурата на морската вода е 20 – 21 градуса, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Синоптиците на НИМХ прогнозират слънчево време и в сряда, като по-значителните увеличения на облачността ще са над североизточната част от страната.

С ориентиране на вятъра от север-североизток ще прониква студен въздух и дневните температури в повечето райони ще са с 4-5 градуса по-ниски, само в Горнотракийската низина ще останат без промяна. До края на седмицата вятърът ще бъде от изток, в източните райони - предимно от североизток. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 часа

:)

3

Анонимен

преди 3 часа

Хубав ден!

2

Анонимен

преди 3 часа

Хубав ден!

fallback